Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kaikki nartut yhtä aikaa kiimassa-kausi piloilla

Lisätty 08.10.2014

Tinkasta kaikki alkoiTinkasta kaikki alkoiSiskoni Tinka-koiran oli tarkoitus ottaa kuun puolivälin paikkeilla mukaan Lieksaan metsäkanalintujahtiin. Mieluiten olisin tietenkin ottanut mukaan Olga-pystärin, mutta samoihin aikoihin isälläni oli metsäkanalintujahti Ruokovedellä, jonne hän halusi Olgan mukaan.

 Tinka on alkukeväästä lähtien asustellut luonani, koska se ei ole tullut toimeen siskon kahden muun koiran kanssa. Tinkaa ei aikaisemmin ole käytetty metsästyksessä, mutta uskon sen toimivan kohtuullisen hyvin sekä lintujen ylösnostamisessa että alasammuttujen lintujen paikannuksessa. Tinka kun on erittäin helposti ohjattavissa oleva spanieli, joka on tottunut tottelemaan käskyjä agilityharrastuksensa myötä. Myös riistaverisyyttä Tinka on osoittanut. Siksi ajattelin, että Tinka voisi tulla mukaan pomppulintujen metsästykseen. Reissu kuitenkin peruuntui Tinkan osalta, koska sillä alkoi viime viikolla juoksut :-(.

Alman ensimmäinen peurajahti PorkkalassaAlman ensimmäinen peurajahti Porkkalassa

Pari päivää Tinkan juoksujen jälkeen Alma-mäyräkoirakin alkoi tiputella. Tiesin, että Almalla piti alkaa syksyllä juoksut, mutta olin toivonut että ne alkaisi vasta marraskuun puolella. Nyt meiltä peruuntui Kuninkaan Erän järjestämä peurajahti, jota olin odotellut kovasti. Meillä kun on vasta muutama ajo takana, koska tilaisuuksia peurajahtiin ollut vain harvoin tarjoilla:-(

 

Tiedän, että lauman nartut vaikuttavat toisiinsa niin, että yhden kiima-aika saattaa aikaistaa myös muiden kiimaa. Omien laskujeni mukaan sekä Alman että Olgan juoksujen piti alkaa vasta loppusyksystä. Tinkan juoksut kuitenkin aikaisti Alman juoksuja. Ja tänään huomasin, että myös Olga oli kiimassa!!! Nyt sitten peruuntuu myös isäni suunnittelema Ruokolahden reissu sekä alkusyksyn linnunhaukkukokeet. :-(

Alma ja Olga osallistuvat mielellään myös saaliin pakkaamiseen, koska jotain saattaa tippua niillekin ;-)Alma ja Olga osallistuvat mielellään myös saaliin pakkaamiseen, koska jotain saattaa tippua niillekin ;-)